Sunday 18 January 2009

Свободата, Санчо

       Из дневника на Кон - Спиро Ал Мухлясоморалски - съветник по националния просперитет към (Ре)публиката и сив кардинал.   
 
     Ден първи - Да бъде светлина! 
    Започвам работата си. Тя изглежда интересна, но като дългогодишен професионалист, знам, че това е само първоначален ентусиазъм. Ще стартирам проучванията си, за да придвижа проекта "България - бряг на 7 континента!", напред.   
     Ден Втори - И вода Земята ни запълни! 
     Ракията в служебния хладилник свърши. То и ракията беше служебна. Сега в хладилника има само служебност и нищо повече. Жаден съм! Ще го пробвам тоя служебен одеколон. И в КГБ са правили така едно време...  
      Ден трети - И настана суша!
      Дестилирах, всички течностти, дори сложих ръка на втечнения азот. Тази служба не предлага европейски условия за работа! Ентусиазмът ми се изпари заедно с кръвта в алкохола ми.... 
      Ден Четвърти - Утрото е тежко!
      Започнах да чета, „некви” енциклопедии на БАН. Звучат интересно. Пише за некви, мутри, които имали вместо мотори, коне и правели яки далавери с арабите, ама гърците преебали цялата работа. Затова Саймън Якия, очистил главния бос на гърците, а след това и на сърбите и унгарците, ама вече за удоволствие. Баси пича, знаел е как се прави контрабанда, опитал се да вземе контрол над Солонските митници и „некъв” бизнес в Истанбул....  
     Ден Пети - Колежката присветва!
     Имам тука една колежка, супер яката мадама - солариумче, удължени кичури(руси), малко силиконче в гърдите и как го върти тоя задник! Аз се правя на мъжкар обаче, да види, тя “къде зимуват раците” - храча се по пода, пия ракия и замезвам с люти чушки и боб-чорба. Ще я сваля на земята, после няма, много да се съпротивлява. Хубава е на външен вид, ама се прави на умна нещо. Разправя ми да чета между редовете и че мислела еди какво си. Бе от кога на жените им е позволено да мислят? Като стигна до правосъдието, ще го оправя тоя проблем!  
     Ден шести - Конспирация!
     Така и не можах да прочета нещо, между редовете. Бе бяло, като дрога! И петънце нема! Ма се изхитрих, чета по диагонал, така изглеждам готин пред колежката! Тя ми каза, че нищо не съм разбрал, явно, че иска да поеме щафетата и да ми обяснява. Уговорихме се за тая вечер. Отивам да се изкъпя... 
      Ден седми - Контрацептива!
      Добре, че го използвах, първо мислех, да не харча 4 лв. за презарвативи, то това си е цяла бутилка ракия! Ма Джени(така се казва колежката, Жени в трепет за вас, ама се прави на по-европейка от мене!), ми призна, че имала богато минало. Склонен съм да й вярвам. Преди да заспя ми каза, че историята ни учела на няколко важни неща:
     ''Българския народ винаги е бил номадски народ. Това се дължи на родствената връзка(на някой) с великите ни ханове. Някога държавата се е управлявала от един, единствен човек и обкръжението му - хана. За да сме силни трябва да се върнем към корените.'' - Oсвен, че прави свирки, Джени използва главата си и да сече.И все пак, ще огранича правата на жените, като му дойде времето!  
      Ден Осми - Към делата!
      Време е вече да сложим жените и тези побъркани либерали - демократите, на мястото им. Ограничих правата на жените до 7 основни точки:
     1. Жените имат право да са хубави и слаби. Нарушителките ще бъдат отстранявани!
     2. Жените имат право да са дългокраки, със силикон в гърдите, чипи дупета, месести устни, лещи за очи, изрусени и ненаситни. Нарушителките ще бъдат отстранявани!
     3. Жените имат право да слушат чалга и бързо да клатят чипите си дупета!Нарушителките ще бъдат отстранявани!
    4. Жените имат право да работят, вместо мен, да дондуркат децата, а вечер да са свежи пак за мен! Нарушителките ще бъдат отстранявани!
    5. Жените имат право да не мислят, или най-малкото да го прикриват винаги.Нарушителките ще бъдат отстранявани!
   6. Жените имат право да говорят само мръсотии и нищо друго.Нарушителките ще бъдат отстранявани!
   7. Жените имат право, да не бутат капака на тоалетната.Нарушителките ще бъдат отстранявани!  

     Колегата Станол Полемов, разправя, че съм прекалено либерален. Подозирам, че е прав...
     За либералите, ще отменя няколко глупости от конституцията:
     Чл. 6.(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
     Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения. 
     Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. 
     (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
       Чувствам се добре в своята кожа! Другите да му мислят! Вашта кожа...либерална....  
       Ден девети - Даде име на всичко де щъка по земята....
       Правосъдие не е благозучно. Ще се казва кривосъдие. А и стои точно...Реших да махна и тези досадни АЕЦ-и, никаква работа не вършат, на тяхно място ще построя няколко комплекса, че да има пари за чуждестранните ваканции. Некакви икономисти, ми бръмчат, че без АЕЦ, няма ток. Че той тока при мене си идва от контакта! Глупаци! 
       Ден десети - Тъмно!
       Махнахаме АЕЦ-те, някакви комисарчета от Европата, се опитват да ми държат сметка, бе аз съм генерал от Държавна несигурност! 
Ще построя още няколко курорта, тея тъпаци от Дубай са дигнали цените. Ще го махам тоя пущинак Странджа, пък и Рилата. Един ски влек ще ги оживи, като белодробна артерия... 
       Ден десети - Зелени проблеми!
       Някакви активисчета и блогърчета ми се отварят. Зелените им сменихме цветът на син . Блогърите ги поприбрахме, пък и компютрите им взехме. Хубави машини са, Сина по цял ден седи на тях и играе електронни версии на стражари и апаши. На баща си се е метнал! Пък един хакер ми показа, къде влизат блогерите - американски, европейски сайтове, дето прокламират равенство и свобода на словото. Ше ги забраня аз тези вредни външни влияния!  
       Ден единадесети - Свършиха се зелените!
       Имаше 3 непребити зелени - пребихме ги и тях. Викаха, че кислорода идвал от дърветата. Идва от въздуха, глупаци! Оправихме я Странджата, разорахме я като нива. Пък то такава дивотия, некви животни, дето даже и в Европа ги няма, ма каквото можахме изядохме с другото си спретнахме сафари. Само се чудя къде да го закачам тоя гръбнак на Тиранозавар рекс, над вратата е тясно.  
      Ден дванадесети  - цензура по якубински
      Обмислям дали да спирам вестниците и медиите. Ма там, всичките са наши хора. Поне главните. Тея младите, романтично настроени вестникарчета, ги прибираме за няколко дена и готово! Май ще се въздържа. Само ще оправя пустите блогъри! Пишат каквото им хрумне. Неща дето не съм и предполагал. Ще ми се правят на умни! 
      Ден тринадести  -  драскачите
      Костеливи орехи са тея пишлемета, блогърите. Ама аз го измислих - ше ги скарам един с друг. Вече успях с няколко. Поетите ги скарвам, като ги обвинявам в плагиатство. Писачите на новини, ги обвинявам, че са про-комунистически настроени, а тези дето пишат по лични теми ги нарочвам за опасни педофили, педераси и залухавелци дето се занимават с благотворителност и такива глупости. Побърквам ги.  
     Ден четринадести - България е моя!
     България е моя! Но Мама ми казваше винаги да гледам и извън България. Така, че аз станах амбициозен и реших да покоря сега Света. Чудя се как да мотивирам народа да се махне. За сега дигам цените и качвам данъците, но какво да си купя с толкова пари? Мислех през зимата да се отоплявам на Левове и Евро, ама с това пусто глобално затопляне! Четох по този повод, че се дължало на индустрията и изсичането на горите. Какви идиоти, да намаляват зелените площи.... 
      Ден Петнадести  -  Глобално мислене
     Май, няма нужда да дигам цените, всеки който не е сакат или с черен печат в паспорта, вече е напуснал страната. Останали сме около 2 милиона. Нещата стават доста бързо. Ще изляза в отпуска.